|
|
מנהל הפורום: אל"מ ד"ר חיליק סופר
|
ברוכים הבאים לפורום "התגוננות אזרחית". בפורום נעסוק בסוגיות היערכות לחירום של הפרט והקהילה. הגולשים מוזמנים להפנות כל שאלה בנושא זה. לאור המצב הבטחוני באזור הדרום, יינתן דגש מיוחד למענה לשאלות בנושאים הקשורים לאזור זה. מענה מובטח תוך מספר ימים לכל היותר. לתשומת לבכם, ישנם פניות המצריכות חוות דעת נוספת, ויחול עיכוב במענה התשובה. על מנת לייעל את התהליך, יש לציין ת.ז בכל פניה הקשורה בערכות מגן.
תפקיד מנהל הפורום: ראש מחלקת אוכלוסייה
|
|
| מקראה: |
| לא מאושר\הודעה חדשה |
בארכיון |
הודעה מחוקה |
|
|
|
| |
מדוע אין באתר הוראות שימוש בערכות השונות ?  (תגובה אחת) |
דניאלה |
26/08/10 05:02 |
הופתעתי מאד לגלות שאין קורלציה בין הכתוב על הקרטון "ברדס + מפוח" ובין מה שמופיע באתר, דהיינו "אבן ספיר". זה היה כמו תשבץ הגיון להבין מה קיבלנו. מדוע על הקופסא ובאתר לא מופיע אותו שם/תיאור?? שנית, בקשתי בנקודת החלוקה הוראות שימוש. אמרו לי שיש באתר של פיקוד העורף. באתר א י ן. בקרטון יש אבל אותו אסור לפתוח.. אתם באמת חושבים שזה מצב חכם שבשעת חירום אנשים היסטריים יקראו את ההוראות פעם ראשונה?! ההוראות קיימות, מה הבעיה לסרוק אותן ולהעלות לאתר????? חלם ממש.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
30/08/10 02:45 |
ניתן להגיע לתחנות החלוקה של הדואר על מנת לצפות בתשדירים אשר מנחים כיצד להשתמש בערכות המגן בשעת חירום, בכל מקרה בתוך מארז הערכה קיימת חוברת הסברה מאוד ברורה בנושא ערכת המגן, כמובן שאת הערכה יש לפתוח אך ורק בזמן חירום כאשר תינתן הנחיה מפורשת לכך.
|
|
|
| |
חוסר התיחסות למצב חרום  (תגובה אחת) |
אריאל חביבה |
25/08/10 11:51 |
היי אל"מ ד"ר חיליק סופר שמי חביבה אריאל אני גרה בטירת כרמל לפני חודש בערך עלה באש המקלט הציבורי שלנו , פנינו לעיריה ולפיקוד העורף וכל אחד העביר את האחריות לצד הנגדי . כתבנו על זה בעיתון המקומי שלא יתכן שיש מצב חרום ואין לנו מקלט תקין . כל הדירות פה הם דירות ללא מרחב מוגן הם בתים ישנים . היום 24.8.10 בשעה 11:00 בבוקר נערך ניסויי צופרים בישוב וחלק מהתושבים שלא ידעו שיש ניסויי רצו למקלט השרוף, זה היה מחזה מזעזע האם למישהו אצלכם ממש אכפת ממני והשכנים שלי אז תעשו משהו . דרך אגב בעירייה אמרו לי כב מזמן שיבואו לתקן שום דבר לא נעשה עד להיום . בברכה מחכה לתשובה
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
29/08/10 02:18 |
פיקוד העורף הינו הגוף המקצועי האחראי על תקנות לבנית מרחבים מוגנים, עם זאת, לפיקוד העורף אין כל אחריות או סמכות משפטית לביצוע אכיפה בתחום זה. האחריות המלאה למימוש תקנות אלו מוטלת על הרשות המקומיות. בהתאם לכך,
עליך לפנות לרשות המקומית הרלוונטית. במידה והרשות המקומית לא מבצעת את תפקידה ע"פ חוק, ניתן לפנות לממונה על המחוז של משרד הפנים או למערכת המשפטית.
|
|
|
| |
ערכת מגן לתושב זר  (תגובה אחת) |
איירין |
12/08/10 12:16 |
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
18/08/10 09:42 |
אך ורק תושב מדינת ישראל בעל ת.ז ישראלית זכאי לקבל ערכות מגן בחלוקת שגרה.
חלוקת ערכות לזרים תהיה רק בשעת חירום ובהתאם להחלטת הדרג המדיני.
החלוקה תהיה ככל הנראה בתחנות מיוחדות. פרטים נוספים יפורסמו באמצעי התקשורת
בזמן אמיתי.
|
|
|
| |
מערכת לסינון אב"כ  (3 תגובות) |
נעם |
02/08/10 09:01 |
שלום, אני עומד לבנות את ביתי הפרטי וזה מכבר קיבלתי אישור על בניית ממ"ד בעל שני פתחי אוורור. הייתי רוצה שיהיו לי בממ"ד שלושה פתחי אוורור. האם עלי לקבל אישור על השינוי? האם אני אחויב להתקין מערכת סינון אב"כ עקב עצם בקשת השינוי? או שהבקשה תתקבל בברכה כפי שהיא? אם אחויב להתקין מערכת לסינון אב"כ, האם המערכת צריכה להיות מותקנת ביום הבדיקה? או שמספיק שהיא תהייה ארוזה בממ"ד (הרי היא לא צריכה להיות מחוברת באופן קבוע...) תודה רבה,
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
29/08/10 02:15 |
אין התנגדות להתקין צינור אוורור שלישי. יש להתייעץ עם מהנדס מחוזי לגבי המיקום (אפשר בפקס). זה לא יגרור דרישה להתקנת מערכת.
יחד עם זאת, אנחנו ממליצים מאוד כן להתקין מערכת מאחר והיא מאפשרת שהיה ארוכה בתנאים נוחים.
המערכת כן חייבת להיות מחוברת באופן קבוע.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
29/08/10 02:16 |
אין התנגדות להתקין צינור אוורור שלישי. יש להתייעץ עם מהנדס מחוזי לגבי המיקום (אפשר בפקס). זה לא יגרור דרישה להתקנת מערכת.
יחד עם זאת, אנחנו ממליצים מאוד כן להתקין מערכת מאחר והיא מאפשרת שהיה ארוכה בתנאים נוחים.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
29/08/10 02:16 |
|
|
|
| |
עזה  (תגובה אחת) |
שלום |
02/08/10 04:11 |
מהו טווח הטילים של החמאס יכול להיות שגם ערים כמו ראשון לציון תל אביב בת ים וחולון.... בטווח? תודה
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
08/08/10 11:49 |
פיקוד העורף אינו עוסק במודיעין אויב, אלא בהתגוננות אזרחית
|
|
|
| |
בעקבות הארוע האחרון באילת  (תגובה אחת) |
אזרח מודאג |
02/08/10 09:31 |
רציתי לדעת למה לא פעלה האזעקה? תמיד כשצריך אותה, המערכת מנותקת ע``פ ``הערכות``. איך זה שתמיד ההערכות טועות? בנס תמיד אנשים ניצולים! צריך להפעיל את המערכת תמיד! עדיף אזעקות שווא מאשר לקום בבקור לקולות פיצוצים... וברצוני לדעת האם יצאו הנחיות מיוחדות לשוהים באילת? תודה.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
08/08/10 11:47 |
ההנחיות הינן הנחיות שגרה.
מערכות האזעקה יחוברו על פי הערכות מצב בנושא ירי טילים לעבר מדינת ישראל.
|
|
|
| |
אזעקה  (תגובה אחת) |
מארק |
21/07/10 11:20 |
היה אמור להיות היום אזעקה בגוש דן ואני גר בחולון ולא נשמעה האזעקה לטיפולכם.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
22/07/10 09:51 |
הניסוי בגוש דן לא התקיים ולכן לא הייתה צפירה.
|
|
|
| |
פתח איוורור  (תגובה אחת) |
חסוי |
20/07/10 07:25 |
בבית שלי יש במ"מד פתח אוורור שמחובר למזגן אים זה מסוכן?.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
22/07/10 09:57 |
אני מאמין שמדובר בחיבור למזגן מרכזי. אין שום בעיה בכך, בחרום יש לסגור את הצינור עם פלנצ` באמצעות 4 ברגים וגומיית איטום. יש לוודא כבר בשגרה שכל החלקים והכלים הדרושים לסגירה נמצאים.
|
|
|
| |
חלון במקלט  (תגובה אחת) |
רחל |
13/07/10 11:33 |
יש לי חלון תקני במקלט. אני רוצה להוסיף עוד חלון הזזה ושמשה תקנית. כדי שאוכל לאוורר את המקלט . מה התקן?במכון התקנים לא מצאתי תשובה.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
15/07/10 09:23 |
אין תקן כי לא קיים חלון פנימי למקלטים. אם בכל זאת אתם רוצים להתקין חלון, תדאגו שהשמשה תהיה מפוליקארבונט. ומומלץ לפרק את החלון בחרום.
|
|
|
| |
פתיחת מעטפת ללא מדרגות מקשרות בין הקומות  (תגובה אחת) |
דניאל |
13/07/10 10:01 |
שלום. אני בונה בישוב גילון בית קרקע + מעטפת. אין לי מדרגות מקשרות בין שתי הקומות ואינני רוצה שיהיו. הממ"ד נמצא בקומה התחתונה. האם עליי לבנות ממ"ד גם בקומה העליונה במידה ואני רוצה לגמור לבנות את היחידה נפרדת שתשמש אותי לצרכיי האישיים? (כגון משרד תכנון וחדר לתחביבים)? כיצד אוכל לקבל אישורכם?
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
15/07/10 09:24 |
ברגע שאין מדרגות פנימיות אשר מחברות את הקומות, מדובר בשתי יחידות. כל יחידה מחוייבת בממ"ד או ניתן לבנות ממ"ק אחד, רק הכניסה אליו חייבת להיות משטח משותף.
|
|
|
| |
למי מיועדת ערכת מגן "אבן ספיר"?  (3 תגובות) |
עליזה |
11/07/10 11:14 |
הרי היא מבוססת על הברדס, אז כנראה שגם היא לילדים... לא? אז האם יש לי אפשרות לבחור בין השתיים? או שאבן ספיר מיועדת לעומדים בקריטריונים מסויימים? תודה רבה ושבוע טוב.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
12/07/10 12:01 |
אבן ספיר היא ערכה מיוחדת המיועדת לתושבים בעלי בעיות רפואיות אשר קיבלו אישור של הוועדה הרפואית ולתושבים בגילאי 73 ומעלה.
|
|
|
| |
תודה על המידע לגבי "אבן ספיר"   |
עליזה |
21/07/10 10:35 |
חבל שמידע חיוני כזה לא מופיע בתיאורי ערכות המגן באתר... האם יש באפשרותך לדאוג לעדכון התיאורים הנ"ל לטובת כלל הציבור? תודה רבה!
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
17/08/10 01:48 |
מידע אודות "אבן ספיר" ושאר הערכות נמצא באתר הפיקוד בקישור הבא:http://www.oref.org.il/974-he/PAKAR.aspx
|
|
|
| |
הדרכת שימוש בערכה מסוג שלא מוכרת לי מעבר  (תגובה אחת) |
סמו משה |
08/07/10 10:23 |
א. נ. הנני בן 74 ולכן נישלחה אלי ערכה בהתאם לגילי שלא מוכר לי השימוש עד כה , כלומר - ברדס ומפוח . מה עושים בזה אין לי מושג ,האם קימת הסברה או תמונות בתוך המארז . אם לא אז איך נוהגים בעת הצורך . ניתן לענות גם בטל. 0522573394 בתודה מראש
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
13/07/10 02:48 |
הוראות נמצאות בתוך מארז ערכת המגן, בזמן חירום תינתן הוראה לפתיחת הערכה ובנוסף יהיו הנחיות נוספות באמצעי התקשורת. בכל מקרה ניתן
לפנות לתחנת החלוקה של הדואר על מנת לקבל הדרכה על הערכות ואף לבצע מדידה.
|
|
|
| |
ערכות מגן  (תגובה אחת) |
אחת |
05/07/10 09:59 |
ת.ז. 013683545 אני מבקשת לדעת איפה מיקום חלוקת ערכות המגן הכי קרוב אלי (שיכון ה`, בני ברק) ומה שעות הפתיחה. האם אני יכולה לקחת את הערכות לכל המשפחה אם אני מביאה את התעודות הזהות שלהם (כלומר, של בעלי והבת הבוגרת שלי). שכחתי לציין את התעודת זהות שלי בפניה של אתמול.
|
|
|
| |
תשובה   |
פיקוד העורף |
12/07/10 11:56 |
כן, בהצגת תעודת הזהות ניתן לקחת את כל ערכות המגן למשפחתך. רשות הדואר הינה הגוף האמון על חלוקת ערכות המגן. על מנת לברר פרטים אודות תחנות החלוקה, שעות וימי פעילות יש לפנות למרכז המידע של רשות הדואר דרך טלפון מספר 171 או *2237 , או דרך האתר שלהם בכתובת:
http://magen.israelpost.co.il/abach/
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
| מקרא: |
הודעה |